Het klimaatrapport van de IPCC liegt er niet om. Het is vijf over twaalf als het gaat om het klimaat. Maar het is niet te laat om de klok op z’n minst stil te zetten. Daar zijn talloze maatregelen voor. Zo kun je je fysieke post door virtuele post vervangen. Schoon, eenvoudig en bovendien beveiligd en rechtsgeldig.
Tijd voor actie
Het kan niemand ontgaan zijn, het nieuwe en zesde klimaatrapport dat de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), de toonaangevende klimaatwerkgroep van de Verenigde Naties, vorige week uitbracht. Belangrijkste conclusie? Het is onomstotelijk bewezen dat het land, de zeeën en de atmosfeer zijn opgewarmd, en dat dat is gebeurd onder invloed van de mens. Gevolg? We moeten ons voorbereiden op meer en meer extreme neerslag, droogte en hittegolven. Maar, er is hoop! Onze rol als mens is groot geweest in deze klimaatverandering, maar we kunnen er ook met zijn allen voor zorgen dat het klimaat weer wordt gestabiliseerd. Dan moeten we wel nu actie nemen.
Duurzaamheid hoog op de agenda
Gelukkig staat bij veel bedrijven duurzaamheid als doelstelling hoog op de agenda. Overal worden budgetten vrij gemaakt om de foodprint te reduceren. Je kunt natuurlijk proberen je voltallige personeel op de fiets te krijgen door bepaalde mobiliteitsoplossingen te gebruiken. Je kunt ook je inkoop verduurzamen met de tips die je vindt op de Checklist maatschappelijk verantwoord inkopen. Maar ook door energie te besparen en minder grondstoffen en materialen te gebruiken, verminder je je CO2-uitstoot. Maar heb je weleens aan je post gedacht?
Maak impact met virtuele post
Door gebruik te maken van Aangetekend Mailen in plaats van fysieke post, kun je ook flinke impact maken. Je vervangt aan de kant van de verzender papier door virtuele post, je rekent af met het hele distributieproces en je beperkt de vernietiging van aan de ontvangende zijde. Niet voor niets dat steeds meer bedrijven versneld overstappen op onze dienst. En niet alleen ter vervanging van de aangetekende poststukken, onze dienst wordt steeds vaker ook voor gewone post ingezet. Als je nagaat dat wij nu al een paar miljoen aangetekende mails versturen binnen Europa, die gemiddeld zo’n vijf pagina’s bijlage hebben, dan kun je wel nagaan wat de positieve impact is op het klimaat. En daar wil jij ook aan bijdragen, toch?
Walk the talk
Als dé Digitale Postbode zijn wij zelf uiteraard ook continu bezig om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit doen wij niet alleen door fysieke poststromen bij bedrijven en consumenten te vervangen, maar ook door onze data onder te brengen bij een van de duurzaamste datacenters van Nederland: BIT.
Nieuwsgierig?
Wil je eens verder praten over wat onze digitale postbodes voor jouw footprint kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee. Wil je onze oplossing voor consumenten en eenpitters uitproberen? Ga naar onze homepage, klik op ‘Verstuur direct’ en probeer het eens uit!